Materialen

Om bossen te sparen en hout een tweede leven te geven maken we al onze meubels van gebruikt hout.

Steigerhout
Steigerhout is de laatste jaren razend populair, dat kan niemand ontgaan zijn. Het is duurzaam, robuust, stoer en zeer geschikt voor diverse toepassingen. Van kasten tot banken en van bedden tot tafels, bijna alles is uit steigerhout te maken.
En met onze bouwpakketten hebben klussers binnen een dagje al een hele loungehoek in de tuin gebouwd.

Geschaafde oud eiken wagonplanken
Deze eiken wagonplanken dateren van eind 19e eeuw en komen uit goederenwagons. De delen hebben allemaal hun eigen unieke tekening gekregen tijdens hun lange staat van dienst. Prachtig doorleefd en super sterk hout. Door het schaven worden de planken mooi glad, zonder hun karakter te verliezen. In combinatie met de oude bevestigingsgaten levert dit unieke meubels op.

Meubels oud eiken wagonplanken

Oud grenen
Onze oud grenen delen zijn gebruikt in de offshore en hebben daar hun kenmerkende verweerde look vandaan gehaald. Het zijn brede delen van wel 27 cm waarmee stoere meubels gemaakt kunnen worden.

Hardhouten meerpalen
De delen wordt gemaakt van meerpalen die rechtstreeks uit de Rotterdamse havens komen. De planken worden strak gezaagd uit het midden van de meerpalen. In combinatie met de oude bevestigingsgaten geeft dit gladde rood gekleurde hout een bijzondere uitstraling aan uw meubels.

planken oude meerpalen

 

LEEFF

Overschieseweg 2-4
3044 EE Rotterdam

info@leeff.nl
06-24509161

Bezoek graag op afspraak

Leeff op facebook